Actuele bestemming

Een vredesduif voor Aferdita en haar team in Kosovo »

“Ik geloof dat vrede door gewone mensen gebouwd kan worden”- Aferdita

Lees meer »

Bekijk alle vluchten »

Voorgaande bestemmingen

..er zijn al 241 duiven op vredesvlucht

 • Photo

  Stuur een vredesduif aan Mouaz Al-Khatib

  Syrie is verscheurd en de huidige dictator Assad weet van geen wijken. Dagelijks vallen vele burgers als slachtoffers aan het geweld. De oppositie is verdeeld en deels vreedzaam, maar ook gewelddadig. Het geweld in Syrië werkt destabiliserend op de gehele regio. Wie ziet er een vreedzame toekomst voor Syrië waarin heel de mens en het algemeen belang gediend zullen worden?

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Bisschop Paride Taban

  Met zijn warme persoonlijkheid en harde werken, zet Bisschop Paride Taban zich al jarenlang in voor dialoog, verzoening en een goed samenleving tussen verschillende etnische groepen in een gebied dat lange tijd geteisterd is geweest door oorlog en rivaliteit.

  Meer »
 • Photo

  Stuur een vredesduif aan Hanaa Edwar

  Ze krijgt ruziënde parlementariërs weer aan het werk en organiseert grootscheepse sit-ins in Irak’s grootste steden. Wie niet naar de argumenten van Hanaa Edwar luistert, zal voelen dat dat niet zo verstandig was. Haar grote project heet Democratie. Deze strijdster voor mensenrechten, transparantie en anti-corruptie, is vasthoudend en niet bang om een parlementariër voor de rechter te slepen.

  Meer »
 • Photo

  Stuur een vredesduif aan Fadi Hallisso

  Fadi Hallisso is een jonge Syrische Jezuïet (34 jaar) uit Aleppo. Vorig jaar is hij gevlucht naar Libanon. Daar studeert hij aan een priesterseminarie. Ooit was hij ingenieur. Hij heeft een hulporganisatie opgericht om zijn landgenoten die naar Libanon gevlucht zijn te helpen. Ook schrijft hij weblogs.
   

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Maha Hamada Ghrer

  Maha is een jonge Syrische vrouw (27) uit Aleppo. Ze is lerares en coördinator van een scholenproject in Aleppo. Van 11 tot 18 maart 2014 was Maha in Nederland om aandacht te vragen voor de rol die burgers, gewone mensen zoals zij, spelen in Syrië.

  Stuur een vredesduif naar Maha Ghrer

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Aferdita Sylaj

  " Ik werk samen met vredesactivisten in Mitrovica, Kosovo. In deze stad wonen aan de noordelijke kant van de rivier de Ibar Serviërs en aan de zuidelijke  kant Albanezen. Sinds de oorlog in 1999 eindigde is de rivier in feite een muur tussen beide bevolkingsgroepen. De meeste mensen durven de drie bruggen over de rivier niet over en hebben geen idee hoe het er aan de andere kant uit ziet."  - Jitske Hoogenboom, PAX programmaleider Kosovo

  Stuur een vredesduif naar Aferdita Sylaj

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif naar Israël en Palestina

  Stuur een vredesduif naar vredesactivisten Ariel Dloomy en Abdallah Kiswani in Israël en Palestina.

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Chiho Kozakura

  Stuur een vredesduif naar Chiho Kozakura.

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif naar Colombia

  Stuur Rafel en Maira Mendez Barbosa een vredesduif.

  Meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Ahmed in Syrië

  Stuur een vredesduif naar Ahmed in Saraqeb, Syrië.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Bozan in Syrië

  Stuur een vredesduif naar Bozan in Kobane, Syrië.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Lina in Syrië

  Stuur een vredesduif naar Lina in Hassakeh, Syrië.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor vredescomité Zummar

  Vredescomité Zummar richt zich onder meer op het bemiddelen tussen verschillende tribale leiders en het organiseren van uitwisselingsbezoeken tussen vrouwen uit verschillende districten in de Ninewa-provincie.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor vredescomité Rabia

  "Door het vredescomité voelen mensen dat ze zich samen kunnen inzetten voor hun gemeenschap, en dit is heel waardevol voor Rabia omdat we éen moeten worden als we iets willen bereiken", zegt Nour van vredescomité Rabia.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Martin Kwori in Zuid-Soedan

  Martin Kwori uit Juba werkt al jaren voor zijn land. Eerst als onderwijzer en later bij één van de internationale organisaties die het land proberen op te bouwen. Sinds 2 jaar heeft hij zijn eigen lokale organisatie opgezet: 'Organizing People for Prosperity' en werkt hij met jeugdgroepen in Juba.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor vredescomité Sinuni

  Het vredescomité van het district Sinuni in het noordwesten van Irak brengt mensen van verschillende politieke partijen bij elkaar, en samen zetten zij zich in voor vrede.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor mensen in Afrin en Ghouta (Syrië)

  Deze vredesvlucht willen we sturen naar de verdreven mensen uit zowel Ghouta en Afrin, als teken van solidariteit, als boodschap van verbondenheid. Maar ook als stille daad van verzet. Tegen het onrecht en tegen de onmenselijkheid van de oorlog.

  Lees meer »
 • Photo

  Een vredesduif voor Stana en Valentina van organisatie Sara Srebrenica

  Sara Srebrenica brengt verschillende etnische groepen bij elkaar, om te werken aan wederzijds begrip en vertrouwen, en zo aan een gezamenlijke toekomst in Bosnië.

  Lees meer »